Příprava začala volejbalovým žákům Sokola Mnichovo Hradiště letos ještě před soustředěním. Kluci se zúčastnili velmi kvalitně obsazeného turnaje v Havlíčkově brodě a v jejich krásné nové hale zdolali ve skupině VK Polička a poté i Sokol Letovice. V následném play off pak porazili Choceň B, poté v semifinále Teslu Brno a ve finále po boji zdolali i Slávii Hradec Králové. Všechny zápasy vyhrál náš tým 2:0 a i když některé sety byly těsné, tak všechny koncovky se nám podařily. Sokol Mn.Hradiště se tak stal historicky prvním vítězem 1.ročníku Memoriálu Jindřicha Licka st.(v příloze foto vítězného týmu a s pohárem z vyhlášení).

Na turnaj navázalo úspěšné soustředění v Kopidlně, kde kluci tvrdě pracovali a nabírali fyzičku v hale, posilovně i venku na písku a na kolech. Poté měli někteří volný víkend (někteří s juniory na přeboru ČOS a jiní na atletických závodech) a v sobotu 14.9. jsme se s týmem žáků vypravili na mezinárodní turnaj do Vídně.V sobotním programu jsme měli dva zápasy. V prvním jsme narazili na Roadrunners Wien, což byl soupeř s velmi dobrými fyzickými parametry a výškovou převahou. V první sadě jsme ho udolali přesnou hrou a dobrým tlakem na podání. Ovšem ve druhé sadě se karta otočila a soupeř náš po přesné přihrávce na síti jasně přehrál. V tie-breaku se ale dobré podání a přesnost na naší stranu vrátilo a tie-break jsme otočili z 9:12 na 15:12. V druhém sobotním utkání proti SV Wiener Neustadt jsme vyhráli v obou setech i když se na plac dostali i mladší žáci z lavičky.

Nedělní program pro nás začínal až kolem poledne, nejprve jsme pískali souboj našich soupeřů ve finálové skupině a poté nastoupili proti nepříjemnému a hádavému soupeři SV Bisamberg. První sada šla po lepší hře za námi celkem jasně, ve druhém setu se soupeř držel skoro až do koncovky v těsném odstupu, ale závěr zápasu si naši borci zkušeně pohlídali. Poté jsme měli delší přestávku a na závěr ve finále nastoupili proti nejsilnějšímu rakouskému celku Hotvolleys Wien. V první sadě se nám nedařilo skoro nic, hlavně na podání a na síti jsme si hodně vymýšleli a dělali spoustu chyb, takže jsme soupeři hodně ulehčili. Naopak druhou sadu jsme začali podstatně lépe a při podání Bendy šli do vedení 4:0 a až do stavu 20:18 jsme vedli, pak soupeř dvěma bloky a dohrávkou otočil na 20:21 a set zvládl v koncovce uhrát. Přesto kluci podali skvělý a statečný výkon a proti hráčům v průměru o 10-15cm vyšším ukázali, že se s nimi musí i letos do české špičky počítat.

Na skupinové fotce z Vídně dole klečí zleva: Jakub Bígl, Václav Snopek, Jonáš Hořínek, Michael Zikmund a Jan Verner.

Za nimi zleva Jan Škaloud, Tomáš Doležal, Jakub Krejčiřík, Michal Kloncko, Vítek Pospíšil, Martin Benda a trenér Jiří Skřivan

Sezóna mladým volejbalistům začne už poslední zářijovou neděli v Liberci na Dukle.

Kategorie: Volejbal