Po roční kovidové přestávce se ve Bělé pod Bezdězem uskutečnil regionální bodovací turnaj mládeže. Z přihlášeného počtu účastníků bylo zřejmé, že kovid si vybral svou daň. K prezenci dorazilo jen 23 hráčů, když bývalo zvykem až 40 soutěžících. Z Mnichova Hradiště se vydalo soutěžit o cenné kovy sedm mládežníků. Honza Kasal a Štěpán Matějů byli nasazani do A divize. V Béčku poměřili síly Matouš Koťátko, Petr Frinta, Honza Douda a Dan Sládeček. V C divizi si premiéru odbyl Martin Zikmund.

Všeobecně musím kluky pochválit, hráli velice pěkně až na okamžiky, kdy na ně dosedla nervozita až jim z ní zarostly do země kořeny z nohou a ztěžkla ruka. Toto měla zásadní vliv na některé jejich výsledky. Nejlépe se s nervozitou popasoval Honza Kasal, který v nejvyšší divizi zaznamenal jen dvakrát hořkost porážky a získal bronz za suverénním Petrem Šáleným z Března a Michalem Veselým ze Sokola Kosmonosy. Šestou příčku v áčku obsadil Štěpán Matějů, který občas bojoval víc než se soupeři s kluzkou podlahou.

B divizi ovládl domácí Lukáš Balog před Matoušem Koťátkem, který po podařeném pátečním výkonu v soutěži mužů, často chyboval a nevěřil si do odvážnějších výměn, což jej stálo zlato. Dobře si vedl i Péťa Frinta, ale i jeho v rozhodujících okamžicích trápila nervozita a ztráta pohybu. Výsledkem je páté místo. Dan a Honza statečně bojovali se všemi soupeři, ale na lepší nez sedmé a osmé místo to nestačilo. Martin Zikmund obsadil v C divizi 4 místo.

Příští turnaj se uskuteční 6. listopadu v Mladé Boleslavi.

Kategorie: Stolní tenis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *