V sobotu 4.12. se za přísných protiepidemických opatřeních uskutečnil třetí ze série šesti regionálních bodovacích turnajů okresního poháru mládeže ve stolním tenise v mnichovohradišťské sokolovně. 25 účastníků bylo rozděleno do čtyř divizí. Divize A a B hrály své utkání na hlavním sále, zatímco C a D v herně stolního tenisu.

Zápasy divize D ovládl Toník Hluchý (vpravo).

Z 25 závodníků patřila skoro polovina domácímu oddílu, konkrétně dvanáct. A to ještě dva chlapci museli turnaj vynechat z důvodu nařízené karantény. Divize D tak byla složena až na výjimku v podobě boleslavské Elišky Sedláčkové domácími odchovanci. Zlato si jednoznačně vybojoval Toník Hluchý před Jirkou Duškem a Pepčou Alnatoutem, který společně s Adámkem Kandráčem, který skončil šestý, absolvovali svoji premiéru na pingpongových kolbištích. Kluci si zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost a předvedené výkony. Vzhledem ke svému věku mají před sebou slibnou kariéru. Čtvrté místo pak uhrál Filip Novotný, který nedokázal do turnaje přenést zlepšující se výkony z tréninkových jednotek.

Zápasy divizí C a D se hrály v herně stolního tenisu.

V divizi C si nejlépe vedl David Štolovský ze Sokola Kosmonosy. Stříbro, respektive bronz pak získali Kuba Matoušek ze Bělé, potažmo domácí Martin Beran. Martin Zikmund uhrál 5. místo.

Divize A a B hráli na čtyřech stolech na hlavním sále sokolovny.

Postup do nejvyšší divize si v Béčku vybojoval i přes jedno zaváhání Martin Dlouhý z AŠ Mladá Boleslav. Domácí borci brali třetí a páté místo v podání Matouše Koťátka a Petra Frinty.

V nejvyšší A divizi měl náš klub tři želízka v ohni. Honzovi Kasalovi se vůbec nedařilo a bez výhry obsadil sedmou příčku. Štěpán Matějů zahrál svůj turnajový standart a obsadil šesté místo. Úderově a fyzicky však má na lepší výsledky, stačí ještě zapojit hlavu a nemít vše na salámu. Hezké čtvrté místo vybojoval Matěj Šumera. Týdenní tréninková absence se na začátku projevila, nicméně Matějova příkladná bojovnost to vyrovnala. V koncovce 5. setu dokázal odvrátit šest mečbolů Jirky Smékala a zápas o čtvrté místo dovedl k vítěznému konci. Stal se tak nejlepším mladším žákem U13.

O vítězství v turnaji rozhodlo utkání Šálený – Veselý, kde za delší konec lana tahal tentokrát kosmonoský odchovanec Michal Veselý. Petr Šálený ze Sokola Březno se musel po třítýdenním tréninkovém výpadku smířit se stříbem. Bronz vybojovala s přehledem Simona Stachová z TTC Bělá pod Bezdězem.

Konečné pořadí turnaje s bodovým ziskem a zajištěnými postupy do vyšších divizí pro příští turnaj.

Termíny dalších turnajů budou zveřejněny v průběhu ledna. Vše závisí na epidemické situaci a krajské termínovce.

Neoficiální celkové pořadí regionálního poháru mládeže po 3. turnaji.
Kategorie: Stolní tenis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *