30. ledna 22 se mnichovohradišťské sokolovně uskutečnil čtvrtý ze šesti regionálních bodovacích turnajů. Za šesti stoly změřilo síly 24 účastníků rozdělených do tří divizí po osmi hráčích. Za domácí se turnaje zúčastnilo pouze pět hráčů. Dalších deset muselo účast oželet z důvodu nařízené karantény nebo nemoci.

Divize C byla převážně složena z nováčků. Nejlépe si zde vedl Matěj Volf ze Sokola Podlázky, který vyhrál všech sedm zápasů v poměru 3:0. Druhé místo s přehledem uhrál domácí Toník Hluchý jenž ztratil pouze s vítězem. Bronzovou medaili si odvezl do Bělé pod Bezdězem Oskar Aust.

Vítěz divize B Lukáš Balog z Bělé také v průběhu turnaje neztratil ani set a na příští turnaj si uhrál postup do elitní divize. Druhé místo patří Adamovi Čapkovi (TJ AŠ Mladá Boleslav), bronz pak získal Eliška Hlaváčková z Dolního Bousova. Jedinému zástupci domácích borců v Béčku Martinovi Beranovi se nedařilo a skončil na chvostu tabulky.

Elitní divize měla docela jasný průběh. Petr Šálený potvrdil žebříčkové postavení a jasně bez ztráty setu vyhrál všech sedm zápasů. V závěsu druhý pak skončil kosmonoský Michal Veselý. O třetím až pátém místě se rozhodovalo v posledním kole. Díky výhře 3:1 nad domácím Šumerou získal boleslavský Dlouhý stejně bodů jako Jirka Smékal. O třetím místě tak rozhodlo Jirkovo vítězství ve vzájemném zápase. Podobně tomu bylo i v případě pátého místa mezi Matějem Šumerou a Honzou Kasalem, když v prvním zápase si lépe vedl starší Honza. Osmou příčku upinkal Štěpán Matějů.

Kategorie: Stolní tenis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *