V letošní sezóně A družstvo mužů TJ Sokol Mnichovo Hradiště bojovalo v KP libereckého kraje s cílem postoupit do kvalifikace a pokusit se do MH po dvanácti letech vrátit ligovou soutěž. Po podzimu byli ve vedení, ale dvě jednoznačné porážky na půdě Jablonce v jarní části je stály krajský titul a skončili na druhém místě se stejným počtem bodů jako vítězný tým Bižu Jablonec. O pořadí rozhodl větší počet vítězství zkušeného Jablonce.

Jablonec se ale nakonec rozhodl se kvalifikace neúčastnit a tak se do ní otevřela cesta pro náš tým mužů. Protože se nikdo nepřihlásil k její organizaci, tak jsme jí dostali přidělenou do Mn. Hradiště. Jako další týmy k nám byly nalosovány SK Dansport Praha, SK Rybník (Česká Třebová), USK Slávia Plzeň B a Slávia Hradec Králové B. Tyto týmy se sjely do MH v sobotu 13. 4. 2019.

Naše družstvo začínalo své vystoupení proti SK Dansport. Bohužel jsme do utkání vstoupili nervózně, špatně jsme přihrávali a dělali jsme technické chyby, které soupeř hrající téměř bezchybně, nekompromisně trestal. Nepomáhala ani střídání. Byly jsme horší v naprosté většině činností a nezvládli zápas hlavně hlavou. Výsledkem byla porážka 0:3 za 80 minut a v našem týmu nálada pod psa po špatném výkonu. Přesto jsme nastoupili odhodlaně do druhého sobotního zápasu proti SK Rybník. Soupeř neměl takovou kvalitu jako pražský celek a po změnách v sestavě, kdy se Tonda Beránek přesunul na smeč a na účko přišel Kauli (Jan Rychtařík) začal náš tým šlapat jak na přihrávce, tak v útoku. Dařilo se nám i na podání. Základní sestava odehrála zápas v tempu a velmi dobře a porazili jsme Rybník jednoznačně 3:0.

V našem prvním nedělním utkání jsme se prali s Plzní B o naději na postup. Existenční zápas jsme zvládli i přes zaváhání ve vyrovnané koncovce první sady, kdy jsme vedli ještě 21:19, ale pokažené podání a tři přihrávky nás dostaly dolů a stály set 23:25. Navíc nás postihla další ztráta, když první nahrávač Zdeněk Blažek musel střídat pro bolest zad. Řízení naší hry převzal Mirek Černý a situaci ustál. S podporou všech svých spoluhráčů odehrál výborné utkání a soupeři kluci již nedali nejmenší šanci. Po výhře 3:1 (-23,13,17,17) jsme byli stále ve hře o postup. V dalším zápase ovšem Dansport nezvládl zápas s Hradcem Králové B a podlehl 1:3, čímž nám situaci výrazně zkomplikoval. Proto jsme sice v posledním zápase živili naději, ale museli bychom zahrát zcela bezchybně s HK jednoznačně porazit.

Ve stejné sestavě jsme naskočili do zápasu s Hradcem.  Celý první set jsme živili naději na úspěch, dotáhli jsme vedení soupeře, ale zkažené podání a horší přihrávka a po ní nedůrazný útok nás stály první set. Ve druhé sadě jsme zkazili 9 podání a soupeři jsme jí v podstatě darovali. Přesto jsme nechtěli zápas zabalit a i pro diváky se chtěli poprat o konečný výsledek. Od třetí sady ale náš tým začal šlapat a s podporou plné haly, která nás hnala fanděním, jsme získali další dva sety my. V tie-breaku jsme si nechali soupeře před změnou stran odskočit na 3 body a ten si vedení zkušeně pohlídal. Přesto i přes porážku byl pro nás zápas silným zážitkem a věřím, že si i díky nedělním zápasům kluci kvalifikaci užili.

Kvalifikaci absolvoval tým ve složení: Filip Basl, Michal Bašus, Tonda Beránek, Ondra Bígl, Vojta Bígl, Zdeněk Blažek, Mirek Černý, Ondra Hulínský, Ivan Chovanec, Tomáš Kratochvíl, Tadeáš Kysela, Láďa Loquens, Milan Ponocný, Jan Rychtařík, který z lavičky řídili Jiří Skřivan a Pavel Nachtmann.

Kromě těchto hráčů byli v sezóně v kádru týmu ještě Jirka Pazour, Michal Studničný, Jan Bláha a Adam Jindřich.

Bohužel jsme skončili v kvalifikaci na třetím, tedy prvním nepostupovém místě, sice jako nejlepší třetí, tedy tým, kterému by jako prvnímu měla být nabídnuta účast v lize v případě, pokud by jí někdo z kvalifikovaných týmů hrát nechtěl. Přesto věříme, že se nám povede volejbal v Mnichově Hradišti udržet v nastaveném trendu a na co nejvyšší úrovni a přivést do ligy nejdéle do roka.

S tímto cílem budeme hledat další posily týmu a pracovat na rozvoji našich odchovanců, abychom mohli co nejdříve říct: „Hradiště je ligové!“

Kategorie: Volejbal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *