Od neděle 18. června je to oficiální… Mnichovohradišťský stolní tenis se posouvá z výkonnostní na vrcholovou úroveň. Příští sezónu totiž bude místní Áčko nastupovat místo SK Slavia Praha v první lize, což je druhá nejvyšší soutěž. Je to obrovská výzva. Dlouho jsme přemýšleli, zdali je to pro náš oddíl vůbec smysluplné a jestli role „druhých houslí“ nebude pro kluky demotivující. Jejich odhodlání pokusit se o pingpongovou pohádku v podobě byť nějakého bodového zisku ale prostě nešla odmítnout. Časem jsme pak našli víc potenciálních pozitivních dopadů na stolnětenisovou komunitu v Mnichově Hradišti a tak bylo rozhodnuto.

Rozmístění budoucích soupeřů mnichovohradišťského týmu.

Od října tak v mnichovohradišťské sokolovně bude možné sledovat utkání se věhlasnými pingpongovými soupeři jako je Béčko extraligového mistra HB Ostrov Havlíčkův Brod, nebo B a C tým pražského El Niňa dalšího hegemona za zelenými stoly. Dále třeba Agrotec Hustopeče, Moravská Slavia Brno, Sokol Borová, SKST Havířov, KST Nový Jíčín, TJ Ostrava KST C, Sokol Hradec Králové PP B a Elizza Praha.

Jeden z našich hráčů ale už prvoligové zkušenosti má. Vlasta Kolář si tuto soutěž zahrál v sezóně 2014/2015 za KT Praha s hvězdnými spoluhráči v podobě Panského, Orlowského a Javůrka. Také uvažujeme, že bychom dali možnost zahrát si první ligu na střídavý start šikovným mládežnickým reprezentantům ze Slaného nebo z Ústí nad Labem.

Kategorie: Stolní tenis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *