Oddíl stolního tenisu T.J. Sokol Mnichovo Hradiště je v současné době největším stolnětenisovým klubem mladoboleslavského okresu. K 30. červnu 2022 jsme v našich řadách evidovali 71 členů, z nichž 36 bylo mladších osmnácti let.

Sedmdesát let po svém založení panem Jaroslavem Šafkou se mnichovohradišťský stolní tenis dostává na svůj výkonnostní vrchol. V sezóně 2023/2024 bude A-tým nastupovat k mistrovským utkáním v druhé nejvyšší soutěži v ČR – 1. lize. Zde mu budou soupeři věhlasných pingpongových klubů jako HB Ostrov Havlíčkův Brod, El Niňo Praha, Agrotec Hustopeče, Moravská Slavia Brno, Sokol Borová, SKST Havířov, KST Nový Jíčín, TJ Ostrava KST, Sokol Hradec Králové či Elizza Praha. B-tým v uplynulé sezóně ovládl krajskou soutěž 1. třídy a postoupil tak do nejvyšší krajské soutěže – Divize. Další týmy C – F nastupují v krajských a regionálních soutěžích.

Ligová utkání Áčka a krajská Béčka se hrají na hlavním sále sokolovny.

Po celou dobu existence klubu je jednou z priorit práce s mládeží. Ve své době patřili hráči jako Patrik Kastner, Josef Ort, Václav Luka či Honza Blažek ke krajské špičce. V poslední době zaznamenal mezi mládežníky největší úspěchy Petr Dusil, který se stal krajským přeborníkem mezi mladšími žáky jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, a zároveň opanoval krajský bodovací pohár a probojoval se na mistrovství ČR. Uplynulou sezónu se z mládežníků nejvíce prosadil dorostenec Petr Šálený osmým místem v celkovém pořadí středočeské opentour mládeže, nebo Petr Frinta či Pepa Alnatour třetími místy na krajských přeborech U13, respektive U11. Mezi žáky a minižáky máme ale ještě další naděje, kteří mohou podobných či větších úspěchů dozajisté dosáhnout. Máme pro to výborné prostředí vlastní herny se čtyřmi na stálo postavenými stoly a další prostory na sále sokolovny, které využíváme pro ligové soutěže a pořádání turnajů mládeže.

Petr Dusil přeborníkem středočeského kraje.

Právě do kvalitní přípravy a rozvoje tréninkového procesu mládeže a jeho kvalitního materiálového zajištění bychom rádi získané prostředky investovali. Konkrétně se jedná o zajištění kvalitních sparingů s ligovými zkušenostmi, pravidelné intenzivní výběrové tréninky pod vedením zkušeného trenéra nebo příspěvek pro talentované a pracovité mládežníky na prázdninové soustředění. V neposlední řadě by byly pořízeny tréninkové balonky do zásobníků, dresy a jiné potřebné sportovní vybavení.

Stálá herna se čtyřmi stoly slouží hlavně pro mládež a okresní týmy.

Co můžeme na oplátku nabídnout? Kromě dobrého pocitu, že věnujete drobný finanční dar, o který si můžete snížit základ daně, na prospěšnou činnost mládeže, jenž snižuje pravděpodobnost výskytu sociopatogenních jevů, nabízíme zveřejnění vašeho loga na webových stránkách oddílu, na pozvánkách na zápasy a turnaje či na banneru podporovatelů v obou našich hernách. V případě uzavření smlouvy o propagaci, zajistíme navíc vyvěšení vašeho banneru odpovídající velikosti na všech akcích pořádaných našim oddílem.

A proč vůbec podporovat právě stolní tenis?

  • 8. nejoblíbenější sport na světě, obrovsky populární zejména v Asii
  • každý ho někdy hrál… třeba ve škole s učebnicí
  • lze jej na poměrně vysoké úrovni hrát od brzkého mládí do seniorského věku
  • na pingpongáře narazíte skoro všude (v ČR skoro 30 tis. aktivních hráčů a 1200 klubů)
  • je jedním z nejkomplexnějších sportů. Kromě fyzické připravenosti a úderové techniky záleží též výrazně na psychice, schopnosti soustředění a taktické vyspělosti hráče.
  • bezkontaktní sport s jasnými pravidly
Kategorie: Stolní tenis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *