Po covidové přestávce se mohlo v květnu konečně začít znovu trénovat a v Mnichově Hradišti se tvořila nadějná parta mladších žáků. V červnu si kluci vyzkoušeli první turnaj a hned jako letní mistrovství ml. žáků. V tomto turnaji v konkurenci šesti volejbalových středisek se náš tým umístil na čtvrtém místě za výběry Hradeckého a Ústeckého kraje a za VK Kladno, které jsme sice porazili, ale na horší skóre skončili za ním, když za námi zůstaly Svitavy a VK Karlovarsko. V létě se pak kluci připravovali na soustředěních v Semčicích a v Osečné. První velkou akci nové sezóny se stal celorepublikový festival minivolejbalu v barvách, který se uskutečnil tento víkend v Praze.

Na turnaj jsme přihlásili celkem osm družstev mladých volejbalistů ze Sokola Mn. Hradiště, všechny tři klukovské týmy v modrém minivolejbale se kvalifikovaly v sobotu do finále, děvčata stejné kategorie prošla do druhé osmičky, kluci i děvčata v zelených dresech hrály, stejně jako oranžové týmy, ve středních výkonnostních skupinách. Po odehrání sobotních rozřazovacích skupin se pak část výpravy vrátila spát domů a většina starších týmů si udělala výlet do centra Prahy s návštěvou galerie ocelových figurín a poté se přesunula na nocleh do sokolovny na Prosek.

V neděli šly do turnaje do skupin dle výkonnosti opět všechny týmy, přičemž nejlepší volejbal se hrál v klukovské finálové modré kategorii a v této skupině bojovaly i tři naše týmy. Jediné vítězství Sokola MH C stačilo na osmé místo, B tým skončil na šesté příčce, ale o pomyslné medaile nakonec zůstal ve hře jen náš A tým společně s týmy Kolína A, Lvů Praha A a Příbrami. Kluci z našeho A družstva, kteří v sobotu bez porážky prošli do finále z prvního místa, sice museli vybojovat vyrovnaná utkání se všemi těmito týmy. Se Lvi museli otáčet zápas, ve kterém soupeř výrazně vedl a s Kolínem ustát neustálé dotahování soupeře, ale nakonec díky kvalitním předvedeným výkonům všechny zápasy vyhráli a radovali se ze svého prvního velkého vítězství v této sezóně.

Za předvedené výkony však zaslouží absolutorium nejen A tým ve složení Benda, Kysela, Skřivan, ale i ostatní hráči, jmenovitě Bubeník, Pospíšil, Švejdar, Štejnar, Krejčiřík, Jansta, Marcin, Cihlář, Bobek a Pecina, a hráčky Blažková, Břízová, Koliášová, Krejčiříková, Murdychová, Šulcová, Beranová, Holanová a Zajícová. Všechny děti užily i díky krásnému letnímu počasí perfektní turnaj v minivolejbale v barvách a od těchto herních zkušeností se mohou odrazit k dalšímu zlepšení v tréninku i zápasech.Kluci z MH dokázali po šesti letech zopakovat úspěch svých předchůdců z roku 2015, kdy i tenkrát mladší žáci dokázali vyhrát republikové finále v barevném minivolejbale a budeme věřit, že stejně jako tehdy, bude i tato generace skvělá parta, která v letošní sezóně v týmu mladších žáků Sokola Mnichovo Hradiště zabojuje o další vavříny. Vždyť jejich předchůdci pokračovali stříbrnými medailemi z republikového mistrovství a dnes hrají v extralize juniorů a současně za Mnichovo Hradiště v druhé lize mužů. Tak ať se vám všem kluci i holky daří i dál!

Kategorie: Volejbal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *