Tradičního poťového turnaje v Mnichově Hradišti se zúčastnilo 8 týmů mužů a hrálo se celý den od 9 do 19 hod, jen asi s hodinovou pauzou pro déšť kolem 14 hod. Počasí tak bylo na sport téměř ideální. Všechny týmy si pochvalovaly občerstvení (zajistil Karel Bajer) i Skalák a Pomelo na čepu.  

Turnaj byl rozlosován na dvě skupiny. A skupinu tvořil domácí tým Sokola MH, Stavárny (VK Benátky), Koulařů Žlábek (tým TJ Turnov a Sokola Dřevěnice) a Lokomotivy Liberec. B skupinu pak tvořili obhájci prvenství VK Prasyl Ml.Boleslav, VK Malá Skála, Ždárek United (bývalí extraligoví junioři Dukly Liberec) a Sebranka (Sokol MH B). Skupiny se hrály na dva hrané sety.

Na to doplatil domácí tým, kdy po remízách 1:1 s Koulaři a Stavárnou a vítězství 2:0 nad Loko Liberec měl v minitabulce prvních tří týmů nejhorší skóre a skončil až v boji o 5.místo.

Po odehrání skupin nastoupili do semifinále Stavárna proti Malé Skále a na druhém kurtu Žďárek proti Koulařům. Na dvojce vyhrál vítěz B skupiny Žďárek 2:0, ale u tribuny nedala Malá Skála šanci Stavárně a zdolala jí rovněž bez ztráty setu. Poté v utkání o páté místo vyhrál domácí Sokol MH nad Prasylem 2:0. Třetí místo vybojoval tým Koulařů, který ve střech s

Ve finále tak domácí volejbal reprezentovali tři naši hráči v barvách Žďárku (Dukly), kteří byli vyrovnaným soupeřem Malé Skále ve všech třech setech. První sadu měl Žďárek sérii pěti setbolů, ale trestuhodně set ztratil. Ve druhé sadě se naopak hráči Dukly zkoncentroly od začátku a vyhráli celkem jasně. Vedli i v třetí sadě, ale v konci první části tie-breaku se situace otočila a do vedení šla Malá Skála, která ho následně již nepustila a vyhrála 15:12.

Celý turnaj byl kolem 19 hodiny zakončen vyhlášením vítězů a předáním pohárů, které věnovalo město Mn.Hradiště a hodnotných cen pro všechny týmy.

Pořadí v turnaji:

  1. VK Malá Skála
  2. Žďárek United (Dukla Liberec B s třemi kmenovými hráči Sokola MH)
  3. Koulaři Žlábek (hráči TJ Turnov a Sokola Dřevěnice))
  4. Stavárna (VK Benátky a ČVUT)
  5. Sokol Mn.Hradiště A (v nekompletní sestavě)
  6. VK Prasyl Ml.Boleslav
  7. Loko Liberec
  8. Sebranka (Sokol MH B)
Kategorie: Volejbal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *