Ve dnech 15.-21.7.2019 pořádal TK Impuls pro své tanečníky soustředění v rámci zdokonalování technik a příprav nových tanečních choreografií pro nadcházející taneční sezónu.

Veškeré dění se odehrávalo pod názvem „Ve světě Walt Disney“. Každý den doprovázela tanečníky jedna pohádka nebo film z Disneyho dílny. První den jsme se vydali na věž za Locikou (rozhledna Čížovka) a její dlouhé vlasy nám pomohly se seznámit a rozdělit se do soutěžních týmů.

Dále jsme stopovali všechna zvířátka ze Zootropolis, tančili jsme na vlnách s piráty z Karibiku a se strýčkem Skrblíkem jsme během týdne sbírali „kačerovské žetony“ z různých pohybových soutěží. Cílem bylo naplnit  měšec co nejvíce žetony a získat tak prvenství pro svůj tým.

TK Impuls

Soustředění bylo věkově rozděleno, kdy se od pondělí do pátku připravovali tanečníci kategorie KIDS a TEENEGERS spolu s externími lektory z různých koutů ČR.

Během těchto dní se tančil – Hip hop, Disco Dance, Caribik Dance, Pompo Dance a nově i art technika „Contemporary“ –  zkrátka tzv. „přátelské setkání mnoha stylů tance a akrobacie“, které si užilo 31 tanečníků od 5 do 16 let.

TK Impuls – Sokol MH

V pátek v odpoledních hodinách kategorii KIDS vystřídali naši nejmladší tanečníci z kategorie MINIBABY, kterých bylo celkem 25 a všechno to byli tanečníci z mateřských školek. Neumí ještě ani číst ani psát, ale na nové taneční krůčky se moc těšili.

I oni byli výkonnostně rozděleni do tří menších skupin a tančili s Mickeym a Minnie, kteří je provedli základy karibského tance merengue, základy tance polka a to vše hravou a lehkou formou.

Do postýlek je vždy provázela pohádka našich teenegerů a věřte, že všichni vše zvládli na jedničku.

Svůj taneční pobyt ukončili, stejně jako jejich starší kamarádi, společným vystoupením pro rodiče.

Všichni si odvezli spoustu krásných vzpomínek na tanec, hru a vytváření z celého pobytu v Drhlenách.

Velký dík patří našim úžasným lektorům: Natálii Romportové a Valerii Matějkové z Cross Dance Kolín, které jsou studentkami dvou  pražských tanečních konzervatoří, Eunice a Noemi Ruckým vedoucím z Maestro Motion LiberecAndree Vavrincové  vedoucí z Dance Smilies Semily.

A také bychom neměli zapomenout na rodiče a kamarády, kteří nám byli nápomocni  při přípravách her,soutěží a tvoření, což bylo nedílnou součástí našeho soustředění.

Vše je připraveno na novou taneční sezónu. Choreografie od malých po velké jsou nachystány a my se už moc těšíme na všechny tanečníky v září v sokolovně Mnichovo Hradiště, kde kromě jiného budou nově středeční večery patřit našim „tančícím maminkám“.

Všechny informace najdete na fb stránkách Taneční a sportovní klub Impuls Mnichovo Hradiště nebo na webových stránkách  www.taskimpuls.proweb.cz .

Chcete se i Vy stát členy našeho  týmu ?

Přijďte mezi nás 11.září v době od 14,30-17 hod.

Iveta Polívková

vedoucí TK Impuls

Kategorie: Všestrannost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *