Mnichovohradišťský stolní tenis bude mít po několika letech tři zástupce ve vyšších soutěžích. Podobně tři družstva vyšle do soutěžích regionálních. Znamená to, že opět vzniká Éčko a Efko.

Pozvánka na první domácí utkání ligových a krajských soutěží.

Po loňském boji o udržení se podařilo Áčku obhájit ligovou příslušnost. Letos ve třetí lize sk. B změří družstvo pod vedením dlouholetého kapitána Michala Stránského síly s dalšími deseti týmy z Prahy, středních a severních Čech. Áčko bude mít velice širokou soupisku, kdy v základní čtveřici by se měli prostřídávat Radek Bukovský, Vojta Košák, Michal Stránský, Vlasta Kolář, Robert Jamrich, Honza Šimeček a Petr Antoš. Cílem pro Áčko je klidný střed tabulky.

Široká soupiska Áčka umožňuje nasadit poslední tři jmenované za Béčko v loni vybojované krajské jedničce. Kapitán Pepa Ort bude mít dále k dispozici Petra Dusila, Vláďu Pletichu nebo Honzu Blažka, který by se měl prát po zařazení na žebříček o pozice v Áčku. Béčku bude chtít zabojovat o playoff.

V krajské soutěži druhé třídy bude tuto sezónu nastupovat Céčko, jemuž bude šéfovat Vladimír Pleticha. Družstvo sestavené pro výkonnostní růst mladíků z různých okresních klubů. Příležitost by zde měli dostat Petr Šálený (Březno) nebo Honza Bernát (Sokol Kosmonosy). Z domácích by měli dát družstvu zkušenost Luboš Trávníček, Patrik Kastner nebo Jarda Koloc. Jako nováček v soutěži bude mít družstvo jasný cíl – udržet se.

V nejvyšší okresní soutěži bude hájit mnichovohradišťské barvy Déčko. Láďa Dlask bude mít na soupisce Milana Kroupu, Aleše Janatku a Jindru Švastu. Po potřebných zápisech na soupisky by měli osu týmu doplnit dlouholetí hráči nejvyšší krajské soutěže Pavel Černovský a Martin Kracman. Déčko chce jako vloni bojovat v první polovině tabulky.

Éčko ve třetí regionální třídě povede Pepa Kučera a bude se chtít dozajisté konečně probojovat o soutěž výš, což se vloni nepovedlo. V týmu jsou na soupisce Jindra Švasta, Honza Mareš, Láďa Dlask ml., Honza Kasal a Matouš Koťátko.

Nejnovější hradišťské družstvo F bude nastupovat v nejnižší okresní soutěži a má jasný úkol – postupně začlenit mládež do dospělého stolního tenisu. Na starosti to bude mít trenér mládeže a nehrající kapitán Jan Mareš spolu s Honzou Srbou. Vybírat si mohou z široké řady kvalitních žáků (Petr Frinta, Tonda Hluchý, Štěpán Matějů, Matěj Šumera, Martin Beran, Martin Zikmund či Honza Douda).

Kategorie: Stolní tenis