Od pátku 14.10. do neděle 16.10. se v mnichovohradišťské sokolovně odehrálo sedm mistrovských utkání, ve kterých, nebýt smolného zaváhání Áčka v posledním zápase, mohly zůstat všechny body doma.

V páteční předehrávce v malé pingpongové herně zvítězilo Éčko 13:5 v souboji s družstvem TTC Bělá p. Bezdězem E a se třemi výhrami vede tabulku třetí okresní třídy. V tentýž čas předehrávalo na hlavním sále sokolovny své utkání 4. kola Béčko se Sokolem Malín. Kluci kolem kapitána Pepy Orta se po čtyřhrách ujali vedení a průběžně navyšovali náskok až na konečný výsledek 10:6.

V sobotu odpoledne přivítalo Áčko na sále oslabené Céčko SKST Liberce. Po vyrovnaných čtyřhrách se domácím podařilo v první čtyřce hostům odskočit na 4:2 a dále průběžně náskok navyšovat až na konečných 10:4.

Následoval zápas Béčka s loňským účastníkem divize Sokolem Čáslav. Domácí nasadili skoro nejsilnější možnou sestavu. Po vítězných čtyřhrách se domácí dostali do vedení 3:0. Soupeř se ale nevzdával a vyrovnal na 4:4. V průběhu utkání nebyla nouze o spoustu úžasných útočně-obranných výměn, kde především hostující Lövl vracel neskutečné balóny. I tak ale domácí potvrdili své kvality a nakonec zvítězili 10:6, čímž se udrželi na čele tabulky KP1.

Současně s béčkem se v herně stolního tenisu odehrávalo utkání KP2 mezi Céčkem a Neratovicemi C. Domácí se brzy dostali do vedení, které navyšovali až do poměru 8:2. Pak ale na domácí padla deka a soupeř utkání zdramatizoval. V předposledním zápase utkání ukončil po pětisetovém vítězství Luboš Trávníček a stanovil konečný výsledek na 10:7.

V neděli bylo Céčku soupeřem Déčko Neratovice, které bylo papírově slabší než sobotní rival. Domácí díky vyrovnaným výkonům nedali soupeři šanci na dramatizaci utkání a připsali si druhou výhru. V tabulce se tak posunuli na 4. příčku.

Poslední víkendový mač, ve kterém Áčko hostilo LokoDepo Liberec se dlouho vyvíjel ve prospěch domácích. Po výhře Michala Stránského 3:2 nad Loudou byl stav 7:3 a nic nenasvědčovalo tomu, že by soupeř mohl utkání zdramatizovat. Hostující Jindrák však přehrál Stránského a o zápletku bylo postaráno. Před poslední čtveřicí zápasů vedli domácí 8:6. Ale ani do té doby stoprocentní Jamrich nestačil na mladého Jindráka. Košák podlehl Šilhánovi, Stránský nestačil na obranáře Bradáče a ani Antoš nezachránil remízu se svérázně hrajícím Loudou. Hosté tak vybojovali skoro ztracené utkání, díky čemuž se vyhoupli do čela tabulky 3. ligy.

Příští domácí ligové a krajské zápasy se odehrají o víkendu 29. a 30. 10.

Kategorie: Stolní tenis