Předposlední březnový víkend se dohrály základní části dlouhodobých ligových a krajských soutěží ve stolním tenise. Mnichovohradišťské Áčko se díky pětizápasové sérii výher vyhouplo na konečné šesté místo v tabulce. Tři body tak scházely na bronzové umístění. V celé sezóně se nejvíc dařilo Radkovi Bukovskému, který se tak s bezmála osmdesátiprocentní úspěšností stal třetím nejlepším hráčem soutěže. Přes šedesát procent vítězných zápasů zaznamenal ještě Honza Šimeček. Ostatně díky širokému a poměrně vyrovnanému sedmičlennému týmu se podařilo v celé sezóně vyhnout se neočekávaným ztrátám. Ba naopak v domácích zápasech se podařilo potrápit i favority. Za zmínku stojí hlavně domácí výhra nad celkově první Spartou B 10:7.  Cíl záchrany v lize byl tedy splněn. Pro příští rok bude důležité udržet šíři kádru a pak se může pomýšlet na vyšší cíle než jen záchrana ligové příslušnosti.

B-družstvo po postupu do KS1 získalo díky širokému Áčku mnoho možností jak si průběžně vylepšovat sestavu. A tak z původního záměru hrát klidný střed tabulky se ještě během podzimní půlky sezóny vyklubal nápad, proč nezabojovat o postup. Kluci z Áčka se pravidelně prostřídávali a přidávali body. Honza Šimeček, Robert Jamrich a Petr Antoš z 63 zápasů prohráli jen dvakrát. Důležitý byl i návrat Honzy Blažka do zápasového kolotoče a jeho 76%. Stálými členy týmu byli kapitán Pepa Ort a Petr Dusil, kteří zaznamenali více jak 50% úspěšnost. Po základní části obsadil B-tým první příčku a má tak nejlepší výchozí pozici do play-off, kde jej v souboji o postup do divize první dubnový víkend vyzve Autoškoda Mladá Boleslav a v případě výhry pak ve finále změří síly s Čelákovicemi 15. a 16. dubna.

Céčko při své obnovené účasti v krajské soutěži druhé třídy dávalo šanci mládí ale i povolalo „staré“ pušky, kterým střelný prach ještě nezvlhnul. Tým vytvoření pro zapracování juniorů do krajských soutěží splnil svůj záměr. Petr Šálený i Honza Bernát (na hostování ze Sokola Kosmonosy) zajistili týmu zásadní přísun bodů, stejně jako ostřílený matador Luboš Trávníček. Důležité bodíky pak přidávali i Jarda Koloc s Milanem Kroupou. Za zmínku stojí venkovní zápas v Neratovicích, kdy Céčko dokázalo ze stavu 0:8 uhrát remízu 9:9. Nebo domácí zápasy s Libčicemi, Brandýsem či Všetaty, kdy se podařilo otočit průběh zápasu po nepovedeném začátku ze stavu 2:5 na 10:8. Toto svědčí o síle týmu, který po základní části skončil na 4. příčce zaručující účast v play-off. 1. a 2. dubna tak Céčko sehraje dvojutkání s Béčkem Bělé pod Bezdězem v rámci semifinále nadstavby.

Kategorie: Stolní tenis