Sváteční odpoledne 28.9.2023 se zapsalo do mnichovohradišťských stolnětenisových análů tučným a velkým písmem. Domácí A-tým totiž hostil v místní sokolovně družstvo TTC Elizza Praha v rámci prvního kola první ligy ve stolním tenisu. Takhle vysoká soutěž se v Hradišti totiž nikdy před tím ještě nehrála.

Nástup obou týmu do utkání.

Domácí čtveřice Jamrich, Bukovský, Košák a Stránský nastoupila do utkání se pražským soupeřem, který byl jasným favoritem. Čtyřhry byly na pohled vyrovnané, ale soupeř v koncovkách setů potvrdil vždy svou kvalitu a nepřipustil v začátku žádné překvapení. Podobně to bylo i v dalších utkáních, kdy domácí dokázali uhrát pár setů, ale hosté předvedli v rozhodujících momentech svou větší taktickou nebo technickou vyspělost.

Utkání sledovalo víc jak 20 diváků.

Výjimkou byl 5. zápas, kdy Vojta Košák dokázal zaskočit Benáka svým nepříjemným servisem, ze kterého těžil buď přímé body nebo nahrávku na drtivý útok. Domácí kotel si tak mohl poprvé pěkně zabouřit. Hradiště si připsalo první prvoligový bod.

Na tento historický zápas dorazilo 25 diváků, kteří si užili vrcholový stolní tenis a už se těší na další zápasy.

Zápis z utkání. Jediný bod domácích uhrál Vojta Košák.

Další domácí utkání čekají mnichovohradišťské sokoly už nadcházející víkend 7. a 8. října, kdy změří síly s Moravskou Slávií Brno a Novým Jičínem.

Kategorie: Stolní tenis