Mnichovohradišští stolní tenisté si „užili“ roční působení v první lize. Když z dvaadvaceti zápasů základní části nedokázali získat do tabulky jediný bod, zakončili své působení v druhé nejvyšší soutěži zaslouženě na posledním dvanáctém místě a příští sezónu tak bude nastupovat v nižší soutěži.

 Celkové skóre 17:220 jasně vypovídá o kvalitě prvoligových týmů. Na ně prostě ještě, nebo už, nemáme. Nejlépe si z našich vedl z Elizzy hostující Jáchym Zacharda se skórem tři výhry a dvě porážky. Tři vítězné zápasy zaznamenali i Honza Žaloudík a Honza Šimeček s Vojtou Košákem, kteří ale sehráli nepoměrně více utkání. Dvě výhry uhrál Radek Bukovský. Po bodíku nasbírali Robert Jamrich s Vlastou Kolářem. Statusem prvoligových hráčů se tuto sezónu můžou pyšnit i Michal Stránský, Josef Ort, Petr Antoš, Petr Dusil a Luboš Trávníček. Všichni kluci jako hráči, tak domácí diváci si užili utkání se soupeři zvučných pingpongových jmen. Vždyť stačí vzpomenout, kdo se uplynulou sezónu za zelenými stoly v Hradišti představil, spousta mládežnických nebo bývalých reprezentantů a hráčů extraligy – Šimon Bělík, Štěpán Brhel, František Onderka, Michal Blink, Tomáš Sadílek nebo Bohumil Vožický. Za havířovské béčko u nás nastoupil malajsijský reprezentant Chee Feng Leong, který v prosinci 2022 figuroval na 175. místě světového žebříčku. Jak už bylo zmíněno, diváci se měli na co koukat a možnost shlédnout na vlastní oči takto kvalitní hráče dlouho nezapomenou. Příští sezónu jim snad Áčko nabídne vyrovnanější zápasy v rámci druholigových klání.

https://stis.ping-pong.cz/tabulka/svaz-420000/rocnik-2023/soutez-5283

Stejně jako Áčku skončila v polovině března sezóna i mnichovohradišťské rezervě. Béčko mělo už před posledním dvoukolem jistotu sedmého místa a vyhnutí se play-out boje o záchranu. Přispěla tomu hlavně vydařená první půlka, kde se mohlo béčko spolehnout na výsledky Honzy Šimečka. Ten však musel být v druhé půlce přesunut do Áčka. Do druhé půlky se naštěstí uzdravil Petr Antoš, který Honzu dostatečně zastoupil. Nejlépe si z družstva vedl Vlasta Kolář se skóre 41:14 a pak Michal Stránský (34:32). Petr Antoš měl padesátiprocentní úspěšnost 17:17. Za béčko rovněž nastupovali Petr Dusil, Luboš Trávníček, Josef Ort nebo Petr Šálený.

Céčko na rozdíl od vyšších družstev ještě čeká nadstavba v podobě play-out, boje o udržení v KS2. Po první půlce jasný outsider soutěže konečně dokázal v druhé polovině postavit do utkání hráče ze špičky své soupisky a bylo to poznat. Díky šesti výhrám a pěti porážkám se Céčko posunulo na 10. místo. V play-out jej tak čeká soupeř z 11. příčky tabulky TTC Kladno „D“. Jasnými tahouny byli Petr Dusil 84%, Martin Sopko 79% a Luboš Trávníček s 68% úspěšností. Platnými členy týmu byly i Jarda Koloc 49% a Aleš Janatka 27%. 6. dubna od 17 hodin přivítá Céčko ve své herně TTC Kladno „D“ v rámci play-out.

Družstva A, B a C oddílu stolního tenisu TJ Sokol Mnichovo Hradiště – sezóna 2023/2024 – s prezidentem Josefem Ortem včele…
Kategorie: Stolní tenis