Poslední ze šesti regionálních bodovacích turnajů se odehrál na Velký pátek 29.3. dopoledne v mnichovohradišťské sokolovně. 24 účastníků bylo rozlosováno do 3 divizí po osmi dle jejich dlouhodobé výkonnosti.

Divize C byla bitevním polem nejmladších účastníků mezi kterými vyčnívali výškově i věkově Dominik Výtiska a Kuba Adam. Dominik nakonec divizi ovládl před domácím Adamem Kandráčem a Kubou Adamem. Do bojů o medaile promluvila i kosmonoská naděje Vojta Vaněk (2015), který skončil nakonec na 4. místě. Svoji premiéru si tu odbyl také Matěj Štefl (2014), který prokázal, že na turnajích už dokáže sehrát vyrovnaná utkání či dokonce i nějaký zápas vyhrát.

Tabulka divize C

V B divizi si šla za vítězstvím jasně Aneta Smékalová z Bělé pod Bezdězem. o jedno vítězství měl David Štolovský z Kosmonos. 3.místo získala domácí Klára Šálená.

Tabulka divize B

Divize A byla rozdělena na 4 favority a další naděje. Bohužel se posledního turnaje nezúčastnili domácí borci Frinta s Hluchým, kteří by mohli zamíchat pořadím v první čtyřce. Vítězem 6 bodováku se stal po boji v posledním zapase Petr Šálený, když porazil 3:2 bělského Jiřího Smékala. Na třetím místě skončil Martin Dlouhý z AŠ MB. O pořadí na dalších místech rozhodovala minitabulka čtyř. Nejlepší skóre měl Matěj Volf a pak domácí Pepa Alnatour, který potvrdil nárůst výkonnosti, když dokázal porazit Martina Zikmunda i Jonáše Volfa, kteří pravidelně nastupují v RP3 mužů.

Tabulka divize A

V celkovém součtu 6 turnajů se odečítají dva nejhorší výsledky. Jednoznačným vítězem se tak stal Petr Šálený před Michalem Veselým a Martinem Dlouhým. Nejlépe u našich si vedl Martin Zikmund – 5. místo. Na sedmé místo vyskočil Pepa Alnatour a ovládl tak kategorii mladších žáků.

Kategorie: Stolní tenis