Druhý květnový víkend byl ve znamení regionálních přeborů jednotlivců a čtyřher ve všech věkových mládežnických kategoriích. Na základě přihlašování pak byly zrušeny soutěže dívek, když se nepřihlásili více jak dvě startující v každé kategorii. Podobně se tak neuskutečnili soutěže smíšených čtyřher, čtyřhry chlapců U11 a U15 a dvouhry chlapců U11.

V rámci přeboru chlapců U13 se v sobotu 11. května po osmé hodině přihlásilo do soutěže 7 účastníků. Dle propozic se utkali systémem každý s každým. O vítězi se rozhodovalo až v posledním kole, kdy na sebe narazili dva nejvýše nasazení – Pepa Alnatour a Adam Boček. Druhý jmenovaný svým stylem Pepovi nesvědčil a donutil jej ke spoustě nevynucených chyb. Díky tomu zvítězil v koncovkách setů v poměru 3:1 a překvapivě tak získal titul přeborníka okresu U13. Na třetím místě skončil Honza Purkert a bramborové umístění získal díky zlepšujícímu se výkonu Filip Čermák.

Tabulka RP U13 chlapců

Konečné pořadí – dvouhra chlapců U13:

  1. Boček Adam – AŠ Mladá Boleslav
  2. Alnatour Josef – Sokol Mnichovo Hradiště
  3. Purkert Jan – Sokol Mnichovo Hradiště
  4. Čermák Filip – Sokol Mnichovo Hradiště
  5. Volf Vilém – AŠ Mladá Boleslav
  6. Vaněk Vojtěch – Sokol Kosmonosy
  7. Štafl Matěj – Sokol Mnichovo Hradiště

Konečné pořadí – čtyřhra chlapců U13

  1. Alnatour J. a Purkert J. – Sokol Mnichovo Hradiště
  2. Vaněk V. a Boček A. – Sokol Kosmonosy a AŠ Mladá Boleslav
  3. Čermák F. a Štafl M. – Sokol Mnichovo Hradiště

Týž den od 11. hodiny začala soutěž chlapců kategorie U15. Kdy se největší favorité Balog a Hluchý nedostavili, čekalo se vítězství domácího Petra Frinty. Do turnaje mohlo zasáhnout i více hráčů z mladších kategorií, ale na některých byla znát už značná únava a do turnaje se tak přihlásilo jen 6 účastníků. Na rozdíl od U13, v U15 se rozhodovalo ihned na začátku. Boleslavský Boček odstoupil po dvou jasných prohrách. Ve druhém kole spolu změřili síly Petr Frinta a Pepa Alnatour. Petr Pepu ze začátku přehrával. Postupem času a po několika nevynucených chybách Pepa díky pevné defenzivě vyrovnal na 2:2. V rozhodujícím setu pak Pepa potvrdil pevnější nervy a výhrou 3:2 si tak otevřel dvířka k titulu přeborníka.

Tabulka RPj U15 chlapci

Konečné pořadí – dvouhra chlapců U15:

  1. Alnatour Josef – Sokol Mnichovo Hradiště
  2. Frinta Petr – Sokol Mnichovo Hradiště
  3. Vytiska Dominik – TTC Bělá p. Bezdězem
  4. Purkert Jan – Sokol Mnichovo Hradiště
  5. Adam Jakub – Sokol Mnichovo Hradiště
  6. Boček Adam – AŠ Mladá Boleslav

V neděli 12. 5. byly na programu přebory kategorií U17 a následně U19. Podobně jako v mladších kategorií dorazilo méně přihlášených. Zejména absence Frinty a Hluchého domácí mrzela. Do přeborů U17 se prezentovalo 11 účastníků, kteří byly rozlosováni do tří skupin, kde první dva poté postupovali do vyřazovacího pavouka. Ve skupinové fázi se odehrálo pár zajímavých utkání, ale žádné překvapení nebylo. Ze skupin postoupili všichni nasazení. Ve vyřazovací části byly nasazeni bělští Smékal s Balogem přímo do semifinále. Ve čtvrtfinále pak změřili síly Zikmund s Dlouhým a Volf s Veselým. Do semifinále postoupili jasně oba druzí jmenovaní. V semifinále pak ale nestačili ve vyrovnaných zápasech plným úžasných výměn na běláky. V pětisetové bitvě byl šťastnější mladší z bělských odchovanců Lukáš Balog, když v dlouhých topspinových výměnách přehrál Jirku Smékala v koncovkách setů v poměru 3:2. Soutěž čtyřher opanovala dvojce Veselý – Dlouhý, když ve finále porazili Zikmunda s Volfem jasně 3:0.

Vyřazovací část RP17 chlapců

Konečné pořadí – dvouhra chlapců U17:

  • 1.    Balog Lukáš – TTC Bělá pod Bezdězem
  • 2. Smékal Jiří – TTC Bělá pod Bezdězem
  • 3.-4. Veselý Michal – Sokol Kosmonosy
  • Dlouhý Martin – AŠ Mladá Boleslav
  • 5.-6. Zikmund Martin  – Sokol Mnichovo Hradiště
  • Volf Jonáš – AŠ Mladá Boleslav
  • 7.    Beran Martin – Sokol Mnichovo Hradiště
  • 8.    Vytiska Dominik – TTC Bělá pod Bezdězem
  • 9.-10. Reichard Daniel – Sokol Kosmonosy
  • Douda Jan – Sokol Mnichovo Hradiště
  • 11. Novotný Filip – Sokol Mnichovo Hradiště

Konečné pořadí – čtyřhra chlapců U17:

  • 1. Veselý M. a Dlouhý M. – Sokol Kosmonosy a AŠ Mladá Boleslav
  • 2. Zikmund M. a Volf J. – Sokol Mnichovo Hradiště a AŠ Mladá Boleslav
  • 3-4. Balog L. a Beran M. – TTC Bělá p. Bezdězem a Sokol Mnichovo Hradiště, Smékal J. a Vytiska D. – TTC Bělá p. Bezdězem   
  • Douda J. a Novotný F. – Sokol Mnichovo Hradiště

Těsně po nedělní jedenácté hodině se prezentovalo 9 hráčů do přeboru ve věkové kategorii U19. Až na turnajového favorita Petra Šáleného se jednalo o účastníky přeborů v nižší věkové kategorii. V první fázi se hrály tři skupiny po třech hráčích. Na rozdíl od kategorie mladší zde nebyla o překvapení nouze. V Áčku nestačil Petr Šálený na Michala Veselého z Kosmonos, podobně si vylámal zuby bělský Lukáš Balog v C skupině na Martinovi Dlouhém. Při losu vyřazovací části tak byli tři nejvýše nasazení vybráni do horní části pavouka. Ve čtvrtfinále si poradil Šálený s Balogem a podobně Dlouhý s oddílovým kolegou Volfem. V semifinále se více dařilo Smékalovi a Veselému, kteří se nakonec utkali ve finále o titul okresního přeborníka. Utkání plné dlouhých výměn nakonec zvládl lépe Smékal. Ve čtyřhrách byl zase šťastnější Veselý, když s boleslavským Dlouhým potvrdili vítězství z mladší kategorie proti bělákům Balogovi se Smékalem.

Vyřazovací pavouk u 19

Konečné pořadí – dvouhra chlapců U17:

  • 1.            Smékal Jiří – TTC Bělá p. Bezdězem
  • 2.            Veselý Michal – Sokol Kosmonosy
  • 3.-4.        Šálený Petr – Sokol Mnichovo Hradiště
  •               Dlouhý Martin – AŠ Mladá Boleslav
  • 5.-6.        Balog Lukáš – TTC Bělá p. Bezděze
  •               Volf Jonáš – AŠ Mladá Boleslav
  • 7. – 9.     Zikmund Martin – Sokol Mnichovo Hradiště
  •                 Vytiska Dominik – TTC Bělá p. Bezdězem
  •                 Reichard Daniel – Sokol Kosmonosy

Konečné pořadí – čtyřhra chlapců U17:

1.            Veselý M. a Dlouhý M. – Sokol Kosmonosy a AŠ Mladá Boleslav

2.            Balog L. a Smékal J. – TTC Bělá p. Bezdězem

3.- 4.       Reichard D. a Vytiska D. – Sokol Kosmonosy a TTC Bělá p. Bezdězem                 Zikmund M. a Volf J. – Sokol Mnichovo Hradiště a AŠ Mladá Boleslav

Kategorie: Stolní tenis