Žáci Sokola Mn.Hradiště se prosadili i v mezinárodní konkurenci. O víkendu 16.-17.9. se družstvo žáků Sokola Mnichovo Hradiště zúčastnilo mezinárodního volejbalového turnaje ve Vídni. Deset hráčů a tři dospělí doprovodu přivezli z rakouské metropole nakonec pohár za 3.místo.

V sobotu ve skupině zdolali naši hráči Sokol Wien 2:0 (14,11) a Eugendorf 2:0 (11,8), přičemž ve druhém utkání si dobře zahráli i hráči z lavičky. Díky vítězství ve skupině postoupili kluci do nedělné finálové skupiny. Po dohrání jsme se ubytovali na studentské ubytovně na Mirtelgasse a večer jsme se zajeli podívat a pobavit do zábavního parku v Prátru.

V neděli v naší skupině v úvodním utkání zdolal rakouský mistr z loňské sezóny HotVolleys Wien vicemistry z Grazu. Poté jsme proti UVC Graz nastoupili my, ale nezvládli jsme první sadu, kdy jsme soupeři pomohli velkým množstvím vlastních chyb. Ve druhé sadě jsme zvýšili bojovnost a povedlo se nám zachránit zázračně několik již téměř ztracených míčů. Soupeř znervózněl a v koncovce nám pomohl dvěma nevynucenými chybami vyhrát sadu. V tiebreaku byli ale nakonec hráči Grazu úspěšnější, když přesněji dohráli ubráněné míče, což se naopak nám nepodařilo. Sokol MH – UVC Graz 1:2 (-16,23,-10).

Po přestávce na oběd jsme šli do boje s výrazně silnějším protivníkem. Hráči HotVolleys Wien nám nedali šanci ani v jednom setu a kvalitním podáním a důraznou hrou na síti likvidovali bod po bodu naši šanci na překvapení a porazili nás rozdílem třídy. HotVolleys Wien – Sokol Mn.Hradiště 2:0 (8,12) Útěchou nám může být, že žádný ze soupeřu v turnaji nedopadl s HotVolles lépe a hráči rakouského mistra převyšovali své protivníky jak výškou hráčů, tak jejich volejbalovou kvalitou.

Tedy jsme ve finále nevyhráli, ale zato jsme získali další podněty na čem musíme do ostrého startu sezóny ještě zapracovat, abychom příště v těžkých zápasech dopadli lépe. Sobotní výkony našeho týmu působily nadějně, ovšem v konfrontaci s absolutní rakouskou volejbalovou špičkou této kategorie se náš výkon již zas tak dobře nejevil. Musíme zapracovat na útoku a obraně na síti a zlepšit podání a přihrávku těžších skákaných podání. V tom jsme za svými soupeři ve finále zaostávali.

Za tým Sokola Mn. Hradiště nastoupili, na skupinové fotografii zleva: Tomáš Skřivan, Jan Škaloud, Marek Jansta, Martin Benda, Michal Kloncko, Vítek kysela, Jakub Krejčiřík, Martin Pospíšil, Tomáš Doležal a Vítek Pospíšil.

Kategorie: Volejbal