TJ Sokol Mnichovo Hradiště vs TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

Tuto sobotu začala, pro náš tým mužů sokola Mnichovo Hradiště, volejbalová sezóna roku 2023-2024. První utkání se odehrálo na domácí půdě s vysočanskými borci z Havlíčkova Brodu.V nové sezóně nastalo několik změn pro náš tým. Největší změnou je, že jsme přivítali na našeho kádru nového trenéra, pana Luďka Maiera spolu s novou smečařskou posilou Jakubem Kováčem. Na soupisce se objevila i nová jména juniorských hráčů, kteří se začnou rozehrávat a získávat cenné zkušenosti z utkání druhé ligy. K prvnímu utkání přijel soupeř poměrně v bohaté sestavě, kterou k naší smůle nebylo potřeba nějak výrazně měnit.

Protihráčova sestava s velmi dobrým univerzálním hráčem zvládla první, třetí a bohužel i čtvrtý set ve svůj prospěch. Náš mladý tým měl slabší začátek, ve kterém nám soupeř bodově utekl. Více se začalo vzdorovat v průběhu druhého setu, kdy po sérii několika hezkých útoků, podpořených dobrým servisem, se vybudoval potřebný náskok oproti straně domácích. I přes velmi těsnou a napínavou koncovku čtvrtého setu se hradišťským nepodařilo získat potřebný setball a v prvním letošním zápase neobdržel žádný bodový zisk. Utkání skončilo 1:3.

Druhé utkání podpořené obědem skýtalo úplně jiný obrázek. Jelikož už to nebylo poprvé a zkušenosti se stylem hráčů z Havlíčkova Brodu už domácí znali, tak nové znalosti v odpoledním utkání se začaly projevovat. Hra se přelévala z jedné strany na druhou v rychlých bodových ziscích na obou stranách. Ovšem první dva sety a závěrečný čtvrtý set dopadli lépe pro TJ Sokol Mnichovo Hradiště. V poli se zacelila slabá místa, útočník byl vykryt po případném bloku a protihráči začali více kazit servis. To vše pozvedlo hráče z Mnichova Hradiště a po hodině a třiceti pěti minutách bylo dohráno v jejich prospěch. 3 body do nové tabulky 2-M-B skupiny jsou doma!

Toto utkání bylo plné prvenství. První body, Kubův první zápas v druhé lize, první kaučink nového trenéra, první zápas a zkušenost s Havlíčkovým Brodem. Za vyzdvihnutí by stálo zmínit hráče Tadeáše Kyselu, který zvládl post nahrávače a oběhat tak obě utkání, a Vojtěcha Bígla, který přinesl mnoho cenných bodů na pozici smečaře.

Sestava: Vojtěch Bígl, Jirka Pazour, Tadeáš Kysela, Ondřej Hulinský, Ondřej Bígl, Miroslav Černý, Jakub Kováč, Martin Tejkal, Vít Javůrek, František Štěpánek a Martin Dvořák.

Kategorie: Volejbal