Tuchlovice – MH

Ženy hned první volejbalový víkend bodovaly. Na úvod sezóny jsme se vydaly do Tuchlovic, které jsou ve druhé lize nováčkem, tudíž jsme nevěděly, co od soupeřek můžeme čekat. Hned od začátku bylo jasné, že to vůbec nebude jednoduchý zápas. První set jsme se s domácími přetahovaly o každý bod a ve vypjaté koncovce jsme zabojovaly, nechaly na hřišti úplně vše a vyhrály 26:24. Další dva sety byly pod taktovkou protihráček. Na rozdíl od nás nechybovaly a drtily nás nekompromisním útokem, což vyústilo v prohry 21:25 a 16:25. Ve čtvrtém setu jsme však zvedly hlavy. Přitlačily jsme na podání a už od začátku držely pohodlný náskok, který jsme dotáhly až do konce a zaslouženě zvítězily 25:20. Ve zkrácené hře jsme navázaly na předchozí dějství a hned od začátku jsme tahaly za delší konec. Tuchlovické už na naši hru nedokázaly najít recept a my urvaly první vítězství v nové sezóně 15:10 a 3:2 na sety.

Druhý zápas jsme nezačaly s předchozím odhodláním, domácí na nás nastoupily a přetlačily nás 19:25. Ve druhém setu jsme obměnily sestavu a zdálo se, že se vrátíme do zápasu, ale bohužel ani svěží vítr nepomohl a prohrály jsme 20:25. V poslední sadě už jsme nedokázaly zopakovat obrat z prvního zápasu a podlehly 18:25. 0:3 na sety.

Konečná bilance jedna výhra a jedna prohra na venkovním utkání je bezesporu úspěšný start do nové sezóny. O některé zkušené hráčky jsme od minulé sezóny zchudly, avšak podařilo se nám sehnat nové mladé pušky, které se zdají, jak lidsky tak herně, trefou do černého. S chutí tak vyhlížíme nadějné volejbalové zítřky:)

Sestava: Hyblerová Iva, Klírová Jana, Knížková Karolína, Knížková Monika, Kosinová Veronika, Maříková Marie, Němečková Jana, Němečková Lucie, Nováková Štěpánka, Vacková Darina, Vondráčková Svatava.

Kategorie: Volejbal